ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Съдът ще каже до месец дали арестът на Горанов е законен

Министерски съвет пресконференция за еврозоната Владислав Горанов

До 30 дни Софийският районен съд ще се произнесе дали е било законно задържането на бившия финансов министър Владислав Горанов.

На 17 март лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и бившият началник на пресслужбата на Борисов Севделина Арнаудова бяха задържани за 24 часа в ареста, а на следващия ден бяха освободени, без да им бъдат повдигани обвинения. Те бяха отведени по повод образувано производство за изнудване, свързано с Васил Божков. Адвокатът Менко Менков внесе жалби срещу задържането им. На 28 март тримата бяха разпитани пред прокурор и следовател. Самият Горанов днес не присъства на заседанието.

Адвокат Станислава Каракушева заяви, че издадената заповед за задържане е изцяло незаконосъобразна.

„На първо място не е налице фактическо основание за издаване на тази заповед. Не е описано времето, мястото, какви действа следва да се извършени с оглед твърдяното престъпление във връзка, с което е издадена тази заповед", посочи тя. 

"На следващо място по делото не са представени абсолютно никакви доказателства, че съществувала опасност г-н Горанов да се укрие или да възпрепятства по някакъв начин извършваните действия по разследването, още повече че към този момент, извършваните действия по разследването са извършвани от некомпетентен орган, което е било ясно както за всички участвали от ГДНП, така и в частност за издателя на оспорваната заповед”, допълни още Каракушева

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *