ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Създават постоянните комисии в 48-ото Народно събрание

Парламент заседание

Народното събрание ще създаде постоянните комисии в 48-ото Народно събрание, предвижда проектът на дневен ред, публикуван на интернет страницата на институцията.

Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС предлага да има две комисии – по конституционни и правни въпроси, а не само една, каквато съществуваше в предишното Народно събрание. В мотивите на вносителя Десислава Атанасова, председател на ГЕРБ-СДС, е записано, че това се налага с оглед голямата натовареност на комисията и необходимостта от по-ефективната й работа. Предвидено е още разглеждането на 23 проекта за решения за избор на постоянните комисии в 48-ото Народно събрание.

По искане на Томислав Дончев и група народни представители от ГЕРБ-СДС се очаква депутатите да обсъдят и проект на решение, с което се задължава Министерският съвет в срок от седем дни да внесе в Народното събрание всички законопроекти, необходими за изпълнение на междинните етапни цели по Националния план за възстановяване и устойчивост. Това се прави във връзка с подаването на искане за второ плащане към Европейската комисия към 31 декември 2022 година.

Освен това се задължава зам. министърът-председател по управление на европейските средства Атанас Пеканов да внесе в двуседмичен срок от приемането на решението, обхватен анализ на риска по Националния план за възстановяване и устойчивост при прогнози данни към 31 декември 2022 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *