ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

“Топлофикация София” с 400 млн. лв. по-малко дългове

топлофикация

С 400 млн. лв. е намален дългът на "Топлофикация София‘‘ към държавата. Това заяви в Столичния общински съвет неговият председател Георги Георгиев. Той добави, че това е вследствие на активната политика, която водели с кмета на столицата, както и благодарение на преговорите с държавата и прихващането на задълженията.

Според Георги Георгиев има две решения, чрез които да се решат проблемите на дружеството. Едното е краткосрочен вариант, а другото дългосрочен вариант. Краткосрочното решение би било модернизация, като информира, че до дни предстои да започне обсъждане на процедурата за привличане на външен инвеститор, който да изгради мощности, от които дружеството да може да печели. Той обясни, че техническото състояние е обезпечено, но добави, че му предстои и среща със служители на "Топлофикация София“, за да се намерят още варианти за излизане от ситуацията с дълговете.

Според Георги Георгиев големият проблем е регулаторен, защото не може цялото поскъпване на парното да бъде за сметка на софиянци. "Понастоящем цените на природния газ се успокоиха, но има натрупани дефицити, които се олихвяват‘‘, каза той и бе категоричен, че без промяна в регулаторната рамка поскъпването ще продължава.

В началото на днешното заседание на СОС общинските съветници от групата на БСП поискаха изслушване на кмета Йорданка Фандъкова и на изпълнителния директор на "Топлофикация – София" Александър Александров по проблемите на общинското дружество и готовността му за началото на отоплителния сезон. От БСП настояват изслушването да бъде в началото на следващото заседание на СОС, което е планирано за 24 ноември.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *