ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Трайчо Трайков: Реално цената на горивата е между 50 ст. и 1 лев

Трайчо Трайков

"Реалната цена на горивата е между 50 стотинки и 1 лев надолу". Това заяви бившият енергиен министър Трайчо Трайков в интервю за "Нова Нюз".
От думите му стана ясно, че от 5 декември ще се забрани на всички в Европа да произвеждат енергийни продукти от руски петрол.

"Ние ще можем да използваме руския петрол само за нашия пазар и цената ще е с лев надолу. Ако беше разрешено да се изнася, Европейската комисия нямаше да се занимава с темата за дерогация и уязвимост на държавите. Направиха се много пари, които развратиха обществото, трябва да се съобразим с правилата на ЕС", подчерта той.
Трайчо Трайков отбеляза, че цените на горивата без данъци и акцизи са най-ниски в България. Той добави, че е имало периоди, в които цените на дизела са били сред петте най-скъпи в Европа. Също така поясни, че поне два или три пъти повече от 700-те милиона трябва да е печалбата на "Лукойл".

Според него размерът е подценен и реално загубите за хазната ще са 4 млрд. лева. 
Експертът смята, че технологично са налице алтернативни възможности да се работи и с неруски петрол. "Твърди се, че не е така, но дали това трябва да бъде приемано като аргумент? Ако кажат, че не могат да се справят и ще затворят, тогава нека на ход да е държавата. Ще се намерят специалисти, които да покажат, че може да се работи както с руски, така и с неруски газ", посочи Трайчо Трайков. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *