ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Търговско-промишлената палата продължава с жените предприемачи

Гена Събева

Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов високо оцени дейността на Менторската програма за женско предприемачество у нас през 2021 година.

Това стана по време на среща с ръководството на Съвета по предприемачество и стартъп при Търговско-промишлената палата.

По-конкретно Симеонов се срещна с председателя на Съвета – Гена Събева и със неговия заместник-председател – Виктория Караабова.

Събева и Каарабова предоставили на Симеонов предварителна програма за дейността на Съвета през първата половина на 2023 година. Тя предвижда продължаване на партньорството по проекта „Менторска програма за развитие на женското предприемачество в България“, както и развитие на Съвета и стартъпа.

Основен момент в бъдещата дейност ще бъде цикъл от обучения за жените предприемачи, който ще бъде в края на всеки месец за периода януари-май 2023 година.

Предстои кръгла маса в рамките на информационната кампания как да използваме повторно и да рециклираме употребявани матраци. Тази инициатива е пример за женски предприемачески проект, изпълняван от „Биоком“ ЕООД с управител Гена Събева. Тя е нарекла кампанията си „Освободи се от ЕГО-то“. Още в началото обяснява, че няма да говори за Фройдисткото определение на его, а за най-едрия от едрогабаритните отпадъци (ЕГО) – матракът.

В България  99% от употребяваните матраци се изхврърлят директно на сметището, без нищо от тях да се използва повторно или да се рециклира. В действителност 90% от материалите в тях могат да бъдат преработени. Площадката за събиране на употребяваните матраци ще е разположена в село Петърч и по предварителна информация вече трябва да бъде готова за използване. По план това трябва да стане в края на септември.

Борислава Кирилова

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *