ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Търси се виновник за нови избори и тупкат топката, за да не са по Коледа

Георги Киряков

Продължава тенденцията да се търси виновник за нови предсрочни избори. С тази констатация започна коментара си на политическата ситуация в страната политологът Георги Киряков.

Според него политиците внимават кога ще бъде насрочен предсрочният вот.

"Те не искат избори по Коледа. Най-ранната дата, на която искат да са, е през март. За да е минал периодът на високите сметки за отопление през зимата. … Това е единствената цел на това бавене и тупкане на топката от страна на президента. Защото и на Румен Радев не му се искат избори по Коледа, и на партиите не им се искат избори по Коледа", обясни той пред БНР.

"Чака се третият мандат, чака се на кого ще го даде президентът, за да направят партиите калкулации дали да направят опит да съставят правителство на базата на консенсуса, който постигнаха около хартиената бюлетина и около избора на Вежди Рашидов за председател на парламента", смята той и уточни, че няма подготвена партия за поемане на отговорност с третия мандат да състави правителство.  

По думите на Георги Киряков "партиите си правят сметка да дадат третия мандат на "Български възход", които са абсолютно всеядни на този етап и казват, че са готови на всичко, за да има страната управление".

"Това управление ще бъде краткосрочно, защото изключително трудно ще се постига съгласие", уточни той.  

Политологът коментира поведението на ГЕРБ, която "в мечешката си прегръдка" задушава своите най-големи противници. 

"Единствената партия, с която не постъпва така, т.е. да я стисне в мечешката си прегръдка, това е ДПС. Виждаме, че там е стратегическото сътрудничество във властта в България", посочи Георги Киряков. 

Румен Радев е тактически противник на Бойко Борисов и няма сериозен повод да се мисли, че те са постигнали стратегическо съгласие, смята той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *