ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

“Удълженият” Бюджет’ 2022 гарантира всички социални плащания

Лазар Лазаров мин. на соц. политика

С удължаването на действието на Бюджет 2022 до съставянето на редовно правителство се гарантират всички социални плащания. Това заяви вицепремиерът и социален министър Лазар Лазаров, който ръководи заседанието на Тристранния съвет.

Социалните партньори обсъждат предложението на финансовото министерство да се запазят гласуваните от миналото Народно събрание параметри на финансовата рамка, докато редовно стабилно правителство не предложи собствени политики.

С текстовете се осигуряват възможности да продължат плащанията в социалната сфера, заяви Лазаров и настоя: "Да разсеем всякакви митове, които битуваха в общественото пространство, че ще има намаления на социални плащания или на осигурителни такива. В действителност с този закон се създават и условия за покриване и на плащанията по реда на закона за хората с увреждания".

От своя страна, министърът на финансите Росица Велкова припомни, че ако служебното правителство предложи политики – това изкривява волята на Народното събрание.

"Няма служебен кабинет, който е изготвил изцяло нов бюджет за следваща година. На служебно правителство е приемана единствено актуализация на Закона за Държавния бюджет на Република България за 2021 година през септември 2021 година, което е показателен пример за съществени отклонения на решенията, взети в Народното събрание от направеното предложение от служебното правителство", посочи Росица Велкова.

Бизнесът подкрепя по принцип удължаването на закона, докато синдикатите настояват за по-високи доходи.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *