ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Условни присъди за четирима крадци на евросредства от фонд “Земеделие”

евро

Окръжният съд в Търговище осъди условно четирима души за получаване на кредит чрез предоставяне на неверни сведения.

Съдът призна за виновни подсъдимите Т. П. (31-годишна) и А. Г. (30-годишен) за това, че в периода 5.04.2018г. – 31.01.2020г. в Търговище, за да получат като бенефициери средства от Европейския фонд за гарантиране на земеделието, предоставени от ЕС на Българската държава, представили пред ОД на ДФ „Земеделие“ – Търговище неверни сведения. 

За това Т. П. получила 1 327,80 лв. общо за кампания 2018 г. и 2019 г., а А. Г. – 3 315,93 лв. – също за двете кампании. Съдът им наложи наказание две години „лишаване от свобода“, чието изтърпяване отложи с три години (условно осъждане), съобщи говорителят на институцията Десислава Здравкова. 

Третият подсъдим Д. П. (25 годишен) е действал чрез Т. П.. – четвърти подсъдим, когото е упълномощил. За споменатите две кампании той се е облагодетелствал неправомерно с 3 405,04 лв. За стореното съдът му наложи наказание 2 години и 6 месеца „лишаване от свобода“, чието изтърпяване отложи с три години.

Съдът призна 43-годишния Т. П. за виновен за това, че като управител на две юридически лица е получил по същата схема над 46 хил. лв. За това му е наложено наказание от три години „лишаване от свобода“, чието изтърпяване е отложено за четири години.

И четиримата са действали в условията на продължавано престъпление по чл. 26, ал. 1 от НК.

Освен че подсъдимите трябва да възстановят получените неправомерно средства от ДФ „Земеделие“, на тях са присъдени и разноските, както по съдебното, така и по разследването.

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Варна.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *