ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

В комисия на НС обсъждат фишове и актове да се връчват електронно

В рамките на деня ще заседава парламентарната комисия по електронно управление и информационни технологии, която ще обсъди предложените от правителството промени в Закона за електронното управление. Заседанието беше отложено от миналата седмица за днес (8 декември). То се очаква да започне в 14:30 часа пл. "Княз Александър I" №1, в зала 130.

Конкретната формулировка на промените не е свързана със забраната на стикерите, а със забраната да се изискват стикери и документи, които представляват данни, вече налични в регистри. Това ще засегне и хартиените удостоверения, защото администрацията ще трябва да си ги търси служебно в собствените си системи.

Промените уреждат и възможността фишовете, актовете и наказателните постановления да се връчват по електронен път. Въвежда се изрично задължение за предоставяне на електронни административни услуги с по-ниска такса от предоставянето на същата услуга на гише.

Въвежда се и вариант заявката за електронна услуга да се изпълнява чрез частен посредник, което обаче ще е по-скъпо.

Комисията ще обсъди и промени в Закона за кадастъра – за създаване на електронни партиди на недвижимите имоти като основна предпоставка за създаване на имотен регистър.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *