ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

В наводнените карловски села не са получили парите си от дарения

Наводнени карловски села

Минаха повече от два месеца след наводненията в Карловско, жителите не са получили и стотинка от събраните дарения, а институциите обещаха помощ на живеещите там. Оказва се, че обещаната безплатна геодезическа дейност трябва да бъде поета от хората в наводнените райони. Детската градина, която сами са възстановили в Каравелово, ще бъде затворена и децата ще бъдат пренасочени към съседно село. До този момент е изплатена единствено еднократната помощ от 375 лв., споделят пострадалите от потопа.

 "Утре ще стане ясно по колко пари ще получат хората, чийто домове бяха унищожени. Наложи се да направим повторен оглед на имотите и това забави разпределянето на средствата", каза пред NOVA кметът на Каравелово Славка Червенкова. "Разбирам исканията на хората, които са пострадали от бедствието. Децата ще бъдат в друга детска градина до възстановяване на сградата или до построяването на нова”, уточни зам.-кметът на Каравелово Антон Минев.

Преди дни стана ясно също, че дървата, които трябваше да се дадат безплатно на жителите на наводнените села, се предоставят срещу заплащане. А и служебният земеделски министър Явор Гечев, и вътрешният министър Иван Демерджиев уверяваха, че дънерите, клоните и останалата дървесина, която бе донесена от придошлата река, ще бъдат раздадени на хората без пари.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *