ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

В понеделник Радев ще връчи първия мандат на ГЕРБ-СДС

Президентство Румен Радев

В понеделник президентът Румен Радев ще връчи на най-голямата парламентарна група –  ГЕРБ-СДС, първия мандат за съставяне на правителство. "Надявам се допълнителното време, което дадох на партиите, да е било оползотворено по най-добрия начин", каза държавният глава пред репортери, след като участва в тържественото отбелязване на 80-ата годишнина от основаването на Националната спортна академия "Васил Левски".

"Когато текстът на новоприетия Изборен кодекс дойде при мен, ще го разгледам най-детайлно и ще се произнеса", каза Радев в отговор на въпрос дали ще наложи вето на промените в Изборния кодекс, които бяха приети на 18-часово пленарно заседание през изминалото денонощие. С промените не само бе върнато гласуването са хартиени бюлетини, но на практика се обезсмисли машинният вот. 

Президентът се обяви категорично против прехвърлянето на службите за сигурност под директното ръководство на Министерския съвет. "Несъстоятелно е партията, която сама реши да се асоциира с промяната, да настоява за връщане на порочния управленски модел. До неотдавна службите за сигурност бяха под прякото ръководство на ръчно управление на министър-председателя. Сега предлагат да се узакони корупционният комфорт", изтъкна той, коментирайки предложението на ПП и ДБ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *