ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Вицепрезидентът: Отказът на Нидерландия е дар за евроскептиците

Илияна Йотова паметник

"Нидерландия направи най-добрия коледен подарък на всички евроскептици, на популитските партии в Европа и на тези, които не искат да има силна Европа. С решението си те толерират двойните стандарти в Европа, нещо, което не стои в основата на създаването на Европейския съюз. Да не говорим за ценности като солидарност, като съпричастност, като взаимна помощ, като взаимно уважение".

Така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира решението на нидерландското правителство да не позволи България да стане член на Шенген.

Тя отправи послание към политиците у нас това решение да не се превръща в аргумент за нови вътрешнополитически сблъсъци и се присъедини към определението на президента Радев, дадено за ситуацията. Той го класифицира като цинично отношение.

Илияна Йотова е в Чирпан, където присъства на откриването на паметник на поета Димитър Данаилов, дело на скулптора Музафер Сабри.

Данаилов посвещава живота си на поета Яворов и 30 години е директор на Къща музей "П. К. Яворов".

"Данаилов приемаше хората с широко отворено сърце и с мъдрост, неприсъща на всеки. Просвещаваше младите що е култура, възпитаваше ги да знаят и помнят, че книжовността и духовността изградиха българската държава и съхраниха българския народ. Учеше ги да ценят българското културно и историческо богатство", посочи Илияна Йотова.

Тя припомни стихотворението "Молитва към човека", в което Димитър Данаилов взискателно изисква от хората да бъдат с добри сърца. Ето защо Илияна Йотова призова внимателно да четем завета му днес, когато сме допуснали най-страшното – да отворим Кутията на Пандора с омразата помежду си.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *