ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Вицепрезидентът призова политическите сили да проявят разум

Илияна Йотова

България има необходимост от редовен кабинет, коментира пред жулналисти в Плевен вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя изрази надежда за политически разум в тази насока.

"Нека да го проявят политическите сили така, както го заявяват, но за съжаление напоследък желанието на думи да се направи кабинет е обратнопропорционално на действията. България има нужда от редовен кабинет. Има още една тема, която някак си рядко засягаме в нашите публични коментари, но аз задавам риторичния въпрос – как изглеждаме, колеги, в очите на нашите партньори. Стабилна ли е, сигурна ли е България, за да се поемат и на национално, и на европейско ниво достатъчно тежки ангажименти за реформи, за онова, което се очаква и в Европа, а винаги е по-добре в европейските структури да има в лицето на България редовно правителство и редовен партньор", каза Йотова.

Вицепрезидентът откри Форум за социалните услуги в България и третата Международна конференция за аутизма.

В Плевен се провежда III международна конференция за аутизма и Форум на качеството на социалните услуги в България, Конференцията е под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова и в нея участват водещи специалисти от България, Европа и Америка.

Тревога за случващото се с 12-годишния Александър от Перник – детето, което страда от аутизъм, изрази Илияна Йотова в началото на конференцията.

"Но аз се питам преди да се случи тази история с малкия Сашко – не казвам още трагедия, защото много се надявам, че ще намерят детето и ще си свършат работата органите, които са призовани за това. Както виждате и много доброволци се включиха, но днес тази конференция е един добър повод да поговорим за това дали като институции, като гражданско общество сме готови, за да посрещаме подобни случаи и моят отговор е "не", каза тя.

Илияна Йотова очерта и необходимостта от мрежи в страната за грижи с комплексен характер за хората с аутизъм.

"Как да се направи така, че институциите, които са призвани да се грижат за тези случаи, да имат своите координирани действия помежду си", посочи вицепрезидентът.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *