ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Внесоха 4000 подписа за помилване на Десислава Иванчева

Мая Манолова

Адвокатите на Десислава Иванчева и Биляна Петрова заедно с представители на гражданските организации "Изправи се.БГ" и "Зелен Младост" внесоха искания за помилване на Десислава Иванчева и Биляна Петрова от президента на България. Исканията бяха придружени от близо 4000 подписа на граждани, събрани за последните 4 дни след обявяването на присъдата по делото им.

При внасянето на исканията лидерът на "Изправи се.БГ" Мая Манолова заяви: „През тези повече от две години в ареста и под домашен арест и двете бяха подложени на публично унижение за назидание на всеки, който би се осмелил да се противопостави на мафията в София. Целите на превенцията са постигнати. Оттук нататък ще се прекрачи предел, при който наказанието е изглежда като изтезание.“

Сред аргументите на гражданската платформа за помилване са и личностите на Десислава и Биляна. Иванчева има малко дете, което скоро ще направи една година и има нужда от майка си, а бабата е достатъчно възрастна, така че не може да компенсира майчините грижи. Друг мотив е, че самата Десислава Иванчева има сериозно заболяване. А Биляна Петрова също има болен родител, който има нужда от грижа.

Манолова допълни, че и двете вече са поели отговорност  – „унизени, оковани, при лоши условия в арестите“. Тя припомни, че като омбудсман е показвала условията в арестите, включително снимки от следствения арест в София.

Отделно от това "Изправи се.БГ" са се ангажирали да отстояват за смекчаване наказанието на Иванчева, която е при строг режим в сливенския затвор. От гражданската платформа вече са намерили и работодатели, които са готови да ги вземат на работа в Сливен, когато това стане възможно.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *