ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

За диалог, нали разбираме, освен уста, е необходимо и ухо

Парламент Мустафа Карадайъ

Днешната среща между ГЕРБ и "Продължаваме промяната" предизвика разнопосочни реакции в парламента. Според някои формации това сочи, че се възстановява  диалогът, докато според други тези разговори няма да доведат до съставяне на правителство.

"Демократична България" още не е взела решение дали ще приеме покана за среща с ГЕРБ, за да разговарят за приоритети. Това заяви председателят на парламентарната група на формацията Христо Иванов. Но пък са наясно с условията, при които биха дали подкрепа, ако им бъде поискана.

"Ние ясно сме определили условията за нашата подкрепа – съдебната реформа и реформата на прокуратурата, отношението по отношение на путинската агресия и разумната макроикономическа политика са трите ключови критерии", каза Иванов.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ е обнадежден, че вървим в правилна посока след разговорът между първата и втората политическа сила. И препоръча да се премине на следващ етап – от разговор към диалог.

"Диалогът, нали разбираме, че освен уста, е необходимо и ухо, което освен да слуша и да чува и понякога да си коригираме своето поведение, когато чуваме опонента“, поясни той.

Карадайъ поздрави президента Румен Радев, че с консултациите давал възможност на партиите да преодолеят взаимната омраза. 

БСП пък държи на своите разговори – за намиране на съгласие по бюджета за следващата година.

"Да гарантираме увеличаване на доходите, подкрепа за зимните месеци. Надяваме се да намерим съгласие в тази посока. Няма да подкрепим първия мандат на ГЕРБ, няма да подкрепим мандат, даден на ДПС, или такъв на "Възраждане", заяви Корнелия Нинова.

Нинова съобщи, че утре са разговорите им с ПП, в четвъртък с ГЕРБ, а в петък с ДПС.

От "Възраждане" още не са получили  покана – нито от БСП, нито от ГЕРБ. И макар да са готови да се явят на тях, не променят позицията си.

"Не виждам в какво отношение и къде бихме могли да намерим пресечни точки. Най-доброто решение сега за България са нови избори", отбеляза Костадин Костадинов.

Стефан Янев от "Български възход" е готов да откликне на покана за преговори за бъдещото управление. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *