ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Заплатите на служителите в РЗИ няма да се увеличават до края на годината

Министерство на здравеопазването Асен Меджидиев

Заплатите на служителите в Регионалните здравни инспекции няма да бъдат увеличени до края на годината. Това стана ясно след среща на министър на здравеопазването Асен Меджидиев с протестиращи представители на здравните инспекции в страната, които са в стачна готовност.

След серия от протести и признанието на здравния министър, че те са основателни, работещите в Регионалните здравни инспекции получиха еднократно увеличение като допълнително материално стимулиране, чиито среден размер беше 650 лева. На практика обаче сумите са били между 200 и 1000 лева, твърдят синдикалисти.

"Трима представители на протестиращите са били днес на среща със здравния министър, за да потвърдят искането за увеличение на заплатите поне с процента, равен на инфлацията", заяви Валентина Георгиева, синдикален лидер в РЗИ – Благоевград.

"До края на годината няма начин как да стане увеличение на заплатите. Евентуално увеличение от 1 януари, но ако се гласува това, което служебният министър внесе с проектобюджет – с 30%", посочи тя.

Резултатът от срещата не удовлетворява работещите в здравните инспекции, които си запазват правото да подновят протестите. "Оставаме в абсолютна готовност за протести", добави Георгиева.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *