ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Започнаха възстановителните работи след наводненията

наводнение (БНТ)

Започват възстановителните дейности в района на пострадалите от наводнение карловски села, каза за БТА директорът на националната пожарна Николай Николов. 

Той посочи, че след обилните дъждове продължава оттичането на водите. За разчистване на последиците от обилните дъждове и придошлите води на р. Стряма, към пострадалите села днес ще бъдат изпратени доброволци. Формираните екипи са от Пловдив, София и Казанлък. Те ще се заемат с разчистването на наносите и калната маса.

В с. Цар Калоян, близо до Разград, нивото на водата в отводнителен канал се е повишило, засегнати са две къщи. Няма опасност за хората. 

Българският Червен кръст (БЧК) предостави от бедствения си резерв 200 спални комплекта, 200 одеяла и 1000 л. дезинфектант, предназначени за пострадалите от наводненията в община Карлово. В община Калояново, в която също беше обявено частично бедствено положение, БЧК осигури минерална вода за 500 души. За нуждите на най-засегнатите населени места, дългогодишният партньор на БЧК – „Девин” ЕАД, предостави 5 тона минерална и изворна вода. Това съобщиха от пресцентъра на БЧК. 

Екипите на Българския Червен кръст остават на територията на община Карлово, за да оказват подкрепа на всички нуждаещи се, в координация с местната власт.

БЧК следи тревожната ситуация в област Пловдив и е в пълна готовност да бъде в помощ на населението и на институциите. 

Представители на БЧК-Разград бяха в с. Цар Калоян, в което ситуацията също е тревожна заради обилното количество дъжд. Служители на Червения кръст посетиха три бедстващи семейства, които към този момент разполагат с всичко необходимо. 

И днес екипът на БЧК ще бъде в с. Цар Калоян, за да оцени конкретните нужди на засегнатите от наводнението жители. 

Областната организация на БЧК в Разград е в непрекъснат контакт с институциите на място и с местната власт.

Със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова екипи на Доброволното формирование на Столична община са изпратени в с.Слатина, Карловско.  Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Шест доброволци вече са на терен и ще помагат на пострадалите от наводнението.

През миналите дни екипите на „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община работиха в с.Каравелово, където евакуираха 41 човека с помощта на лодки и алпийска техника. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *