ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Заседанието на парламента ще започне с блиц контрол

Пленарна зала - актуализация на бюджета - парламент

Заседанието на парламента ще започне с блиц контрол с участието на вицепремиерите Атанас Пеканов, Христо Алексиев и Иван Демерджиев. 

Приетата от депутатите седмична програма включва и редовен петъчен контрол. В него на въпроси на народни представители ще отговарят вицепремиерите Христо Алексиев и Иван Демерджиев, както и министрите Иван Шишков, Явор Гечев, Весела Лечева, Георги Тодоров, Димитър Стоянов, Асен Меджидиев, Николай Милков, Крум Зарков, Велислав Минеков, Сашо Пенов и Росица Карамфилова-Благова

Вчерашното заседание в НС приключи към 3:00 часа в ранните часове на деня след близо 18 часа дебати по второто четене на промените в Изборния кодекс.

След предложение на "Продължаваме промяната" за прекратяване на разискванията и проверка на кворума преди гласуването беше установено, че в залата присъстват 34-ма от 240 народни представители. На свикания след това председателски съвет беше решено парламентът да продължи работа с обсъждане на още няколко параграфа, които да бъдат гласувани на следващо заседание, на което има кворум.

Преди това депутатите върнаха възможността избирателят да избира дали да гласува с хартиена бюлетина или с машина, запазиха район "Чужбина", но само като запис в закона, и приеха секционните комисии да броят бюлетините от машинното гласуване заедно с хартиените бюлетини.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *