ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Акциите на още 200 топ световни компании ще са достъпни на БФБ

"Българска фондова борса" организира BSE International

Акциите на още 200 топ световни компании ще са достъпни за българските инвеститори на международния пазар на "Българска фондова борса" – BSE International, от 14 ноември. Сред новите инструменти, които ще се търгуват са акциите на телекоми, авиокомпании, технологични фирми, производители на автомобили, на бира и безалкохолни напитки, компании от хранителната индустрия и модата, както и много други като познатите на публиката в България – Telecom Austria, Delta Air Lines, Sony Group, Toyota, Heineken, PepsiCo, Domino’s Pizza, H&M и други.

В пакета са включени и акциите на четири борсово търгувани фондове (ЕТФ-и) базирани върху индекси и държавни облигации, както и един, който следва цената на златото. Така българските инвеститори вече могат да избират да търгуват на BSE International измежду 400 от най-ликвидните инструменти в света.
„Свидетели сме на сериозен интерес към този пазар и затова добавяме още инструменти, които да предложим на инвеститорите. Те оценяват, особено в тези турбулентни за световните финансови пазари месеци, че BSE International им предоставя лесно достъпна и ликвидна инвестиционна възможност и все по-активно я използват“, коментира Маню Моравенов, изпълнителен директор на „БФБ-София“.
Над 112 милиона лева оборот и близо 11 000 сделки отчита БФБ за десетте месеца от началото на годината на BSE International. Този пазар продължава да увеличава теглото си в общата търговия на фондовата борса и към края на октомври то е почти 15 процента.

Общо 15 инвестиционни посредници и банки търгуват интензивно на BSE International. Пазарът беше създаден през юли миналата година. „Българска фондова борса“ е лицензирана да извършва дейност като фондова борса от 1997 година. Предметът й на дейност включва организиране на търговия с ценни книжа и други финансови инструменти; организиране и поддържане на информационна система за търговия с ценни книжа.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *