ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

“Алтерко” ще купи словенски конкурент за общо до 5,5 млн. евро

бизнес

Производителят на IoT устройства /Интернет на нещата/ „Алтерко“ планира да придобие словенския си конкурент GOAP d.o.o на два етапа. Вече е сключено и обвързващо предварително споразумение (Term Sheet) с четиримата собственици на капитала относно основните условия и срокове за придобиването. През първата ще се осъществи придобиване на 60% от капитала на GOAP за сумата от 2 млн. евро, при условията на сключване на договор за прехвърляне на дружествени дялове (SPA/Share Purchase Agreement). Това става ясно от поканата за провеждане на извънредно общо събрание на акционерите, на което сделката ще бъде обсъдена и гласувана. То ще се състои на 13 декември.

Проект за решение предвижда овластяване на представляващите българското дружество да сключат пакет от сделки за придобиване на 100% от капитала на словенското дружество GOAP Racunalniski inzeniring in avtomatizacija procesov d.o.o. Nova Gorica. Това ще стане срещу заплащането на обща пакетна цена не по-висока от 5 499 999 евро,, платима в брой и в акции на „Алтерко“, както и при изпълнението на някои други условия.

При втората фаза на сделката ще бъдат прехвърлени и останалите 40% от капитала на GOAP, което произвежда смарт устройства за дома, бизнеса и круизни кораби. 

С придобиването „Алтерко“ възнамерява да разшири технологичното си портфолио и по този начин да предлага още продукти както за клиентите, така и за професионалните потребители.

GOAP предлага решения за автоматизация от 1990 г., според информация на сайта на дружеството. Дружеството има 50% глобален пазарен дял на пазара на решения за автоматизация на круизни кораби, като в последните две десетилетия е оборудвало повече от 50 кораба. То предлага и системи за управление на сгради и решения за интелигентни домове.

В дневния ред има още две точки. Акционерите ще облсъдят и гласуват промяна на политиката за възнагражденията на дружеството заедно със схема за предоставяне на ръководството му на променливо възнаграждение в акции за периода 2022-2025 година.

Предлага се схема за променливо възнаграждение на директорите на "Алтерко" под формата на пакет от условни опции – основни и резервни. Конкретният брой акции, за които се предоставят на всеки директор, се определя от общото събрание на акционерите. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *