ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

„Алтерко“ ще плаща на мениджърите променливо възнаграждение в акции

eвро

Производителят на IoT устройства /Интернет на нещата/ „Алтерко“ АД  ще плаща на мениджърите и променливо възнаграждение. Това става ясно от поканата за свикване на извънредно общо събрание на 13 декември.

Това ще стане възможно с изменение на политиката за възнагражденията на членовете на управителните органи на дружеството. Заедно с това ще се одобри схема за предоставяне на променливо възнаграждение в акции на „Алтерко“ на членовете на съвета на директорите за периода 2022-2025 година.

Във връзка с това акционерът Светлин Тодоров предлага нова точка в дневния ред. Проектът за решение предвижда вземане на решение за предоставяне на променливи възнаграждение в акции на изпълнителните членове на съвета на директорите под формата на опции съгласно Схемата за предоставяне на изпълнителните членове на борда на възнаграждение в акции.
Предвидено е още и овластяване на представляващите „Алтерко“ за сключването на пакет от сделки за придобиването на 100% от капитала на словенското дружество GOAP Racunalniski inzeniring in avtomatizacija procesov d.o.o. Nova Gorica. Те ще се сключат срещу заплащането на обща пакетна цена не по-висока от 5 499 999 евро, при условията, описани в Мотивирания доклад на мениджърите на дружеството.

С придобиването „Алтерко“ възнамерява да разшири технологичното си портфолио и по този начин да предлага още продукти както за клиентите, така и за професионалните потребители.

GOAP предлага решения за автоматизация от 1990 г., според информация на сайта на дружеството. Дружеството има 50% глобален пазарен дял на пазара на решения за автоматизация на круизни кораби, като в последните две десетилетия е оборудвало повече от 50 кораба. То предлага и системи за управление на сгради и решения за интелигентни домове.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *