ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Берн е внесъл ударни количества руско злато

пазари

Вносът на руско злато в Швейцария е скочил до най-високото си равнище за последните повече от две години – индикатор, че по-големи количества кюлчета от страната са били претопени, за да се продават по-лесно.

Около 5.7 тона жълт метал на стойност 324 млн. долара е бил внесен от Русия от швейцарските рафинерии през август, показват данни на Швейцарската федерална митническа администрация – най-много от април 2020-а.

Доставен е бил руски метал, пристигнал от Обединеното кралство, посочва в официално изявление митническата служба на 20 септември. Митническите данни на швейцарците показват последното място, на което е бил претопен скъпоценния метал, а не откъде последно е пристигнал.

Руското злато се превърна в табу след като Москва нахлу в Украйна на 24 февруари. Новодобитият жълт метал бе санкциониран от САЩ, Европейския съюз и Швейцария, но кюлчетата, изнесени от страната преди 4 август, не попадат под забрана, уведоми на 20 септември митническата администрация на алпийския оазис.  

Някои инвеститори с налични руски златни пръчици могат да изявят желание да ги претопят в швейцарски рафинерии, за да ги направят продаваеми. Въпреки че физическото злато, добито преди началото на войната, все още може да бъде търгувано в повечето глобални центрове, включително в Лондон и в Цюрих, то е дамгосано от военните действия. Русия – вторият по големина производител на скъпоценния метал в света – доскоро беше основен доставчик на нови кюлчета на британския пазар.

Китай продължава да внася руско злато, въпреки че количествата остават занижени. Азиатският тигър е купил 0.3 тона от Русия през август – малка част от общия месечен внос от 182 тона.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *