ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

„Биодит“ продължава експанзията в Испания и още два европейски пазари

пазари

Подписката за предлагане на акциите от увеличението на капитала на биометричната компания „Биодит“ АД – София приключи. Записани и заплатени са общо 999 020 броя обикновени, поименни, безналични акции с номинална стойност от 1 лев всяка акция, на обща номинална стойност 999 020 лева и обща емисионна стойност от 1 698 334 лева.
В резултат на осъщественото публично предлагане капиталът на дружеството ще бъде увеличен от 13 820 583 броя акции на 14 819 603 броя акции, като всички издадени от „Биодит“ акции ще бъдат допуснати за търговия на пазара за развитие на малки и средни предприятия BEAM на "Българска фондова борса".

"Биодит“  разработва и реализира продукти за идентификация чрез биометрични данни, ползвани за контрол на достъпа в хотели, производствени предприятия, автомобили и банкомати. Фирмата извършва дейност и на пазари извън България – в Испания, Белгия, Швеция.

Високотехнологичната компания „Биодит“ ще използва този капитал, за да продължи своята експанзия извън България във водещи европейски пазари за хотелски услуги. “Всички набрани средства от пазара ще използваме за реализиране на следващата стъпка от развитието на компанията – навлизането на пазара в Испания, където вече имаме успешно реализирани проекти, както и в поне още два европейски пазара”, отбелязва изпълнителният директор Юлиан Софрониев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *