ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Джаджите за управление на дома вдигат продажбите на “Алтерко”

интернет търговия

Фирмата за производството и дистрибуцията на IoT продукти /Интернет на нещата/ „Алтерко“ АД отново надхвърли прогнозните очаквания, като регистрира 49.8%* годишно увеличение на приходите от продажби за деветте месеца на тази година. По предварителни данни консолидираните приходи на компанията от продажби на IoT устройства и свързаните с тях услуги достигат 57.7 млн. лв..
Силното й представяне на фона на глобалната криза, свързана с инфлацията, енергийните проблеми и военния конфликт, доказва точния избор на стратегия на компанията, движена от нуждите на клиентите и експертните пазарни познания на екипа.
Най-силен ръст за периода януари – септември е отчетен при приходите от продажби на устройствата за умен дом и офис на бранда Shelly – с 51%, като достигат 54,5 млн. лева. Междувременно MyKi, другата водеща марка на компанията, която разработва GPS устройства, също отбеляза ръст – от малко над една трета.
Познаването на IoT пазара и ориентираната към клиента стратегия са ключовите фактори за успеха на компанията в момента. „Във времена на глобална криза само компаниите, които поставят нуждите на клиентите на фокус, могат да бъдат успешни“, коментира Димитър Димитров, основател и съизпълнителен директор на "Алтерко".

Именно ангажиментът да предоставя на клиентите достъпни енергоспестяващи решения играе основна роля в пазарната политика на компанията през последните девет месеца и ѝ помогна да е сред  иноваторите в тази област. „Поради всичко това и благодарение на отличния ни процес на планиране, регистрираме по-високи резултати от прогнозираните“, отбелязва Димитров.

„Близо 50% увеличение на приходите от продажби за деветте месеца е резултат, който е още един стимул за целия ни екип да продължи добрата работа. Решени сме и занапред да се фокусираме върху енергийно ефективни продукти и да бъдем от възможно най-голяма полза за клиентите по цял свят в тези предизвикателни времена“, коментира Волфганг Кирш, съизпълнителен директор на "Алтерко".
Приходите от продажбите на фирмата за трите тримесечия на тази година са с 5.4 на сто над бюджетните и прогнозните очаквания за този период. В сравнение с първите девет месеца на 2021 г. темпът на растеж на компанията се увеличава в съответствие с очакванията на мениджърите за годишен темп на растеж от 43% за тази година и плановете за влизане в голямата IoT лига на най-силните компании за домашна автоматизация в Европа.

"Алтерко" е технологичен холдинг, чиято основна дейност е фокусирана върху иновацията чрез разработването на нови технологии, производството и дистрибуцията на висококачествени IoT продукти.
Холдингът се състои от 4 дъщерни компании и има офиси в България, Германия, Китай и САЩ. Продуктите на "Алтерко" вече са на над 100 пазара. Акциите на дружеството се търгуват на "Българската
фондова борса" от декември 2016 г. и на Франкфуртската фондова борса от ноември миналата година.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *