ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Дубай – най-горещата дестинация за покупка на имот

Според проучването на Unique Estates през 2022 г. категорично Дубай се утвърждава като най-горещата дестинация за покупка на имот, се посочва в анализа на компанията за луксозни имоти. По данни на Bonne Apart, ексклузивен партньор на Unique Estates за района на Дубай – през миналата година са направени 84 000 сделки  на обща стойност 75 млрд. евро.

Активното търсене и мерките, предприети от правителството за привличане на чуждестранни инвестиции,  довеждат до ръст в цените на жилищните имоти в емирството – с 10 на сто в края на миналата година, който продължава и през 2022 година.

През септември тази година транзакциите достигат нов рекорд от 6.6 милиарда долара, което е увеличение от 49.7 на сто спрямо същия месец на миналата година. Транзакциите в Дубай основно включват малки апартаменти, къщи или малки парцели. Но най-голям дял – 40.6 на сто от тези сделки са за имоти ново строителство.

Очакванията на екипа на Unique Estates са високата доходност от 6-8 на сто от дългосрочен наем, 13 на сто – от краткосрочен, както и 20-30 на сто при препродажба, заедно с данъчните облекчения, да доведат до интересни сделки със спекулативна цел от български граждани.

Купуването на жилище е съвсем лесно – единственото условие е да имаш достатъчно парични знаци. Сделките в OAE мoгат да cе сключат в ĸeш, c ĸpиптoвaлyтa, в pyбли или дoлapи и евро.

Активността на пазара на луксозни имоти у нас достигна рекордни нива

през тази година. Броят сделки в сегмента изпревари обемите, регистрирани през 2008-а. В същото време цените продължават да растат, но с по-умерени темпове в сравнение с тези при масовите имоти. Покачването във високия сегмент за периода януари-ноември е с около 23% на годишна база, се посочва в анализа на компанията за луксозни имоти Unique Estates.

„Традиционно луксозният сегмент се повлиява най-слабо от икономическите промени, така че можем спокойно да кажем, че в него криза няма. Тази година донесе много трансформации, затова е важно да постъпим разумно и да помислим за спестяванията си. В България инвестицията в имот продължава да е гаранция за сигурност и стабилност”, казва Весела Илиева, управляващ партньор на Unique Estates.

Дубай

е столицата и най-големият град на емирство Дубай от Обединените арабски мирства. Градът е най-важният търговски и финансов център на ОАЕ и на целия Близък Изток.

Разположен е на югоизточния бряг на Персийския залив, на югозапад от Шарджа и на североизток от Абу Даби.

Дубай е сред водещите икономически центрове в Близкия изток. През последните десетилетия на ХХ век икономиката му е все по-слабо зависима от добива и преработката на нефт, като нарастващо значение имат туризма, финансовите услуги и информационните технологии. А това привлича широк кръг от специалисти с високо възнаграждение, богаташи и инвеститори. Към началото на XXI век Дубай привлича широко внимание с множество амбициозни строителни проекти и с организирането на няколко мащабни спортни прояви.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *