ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Дъщерна фирма на “Сирма” у нас купува албанска ИТ компания

ИТ

Дъщерното дружество на „Сирма Груп Холдинг“ АД – „Сайънт“ АД, и придобило свой чуждестранен партньор – дружеството ,,PeСолюшънс" шпк (ReSolutions Shpk), регистриано в Албания. Сделката е сключена днес, а се очаква да бъде вписан в албанския Търговски регистър до 28 октомври.

Окончателно сумата за придобиването трябва да Бъде платена до края на декември тази година.

„РеСолюшънс“ е специализирана в разработка и внедряване на бизнес софтуер. Сделката е част от дългосрочния план за развитие на българското дружество и цели да ускори растежа на компанията, пише в съобщението. 

„Сайънс“ ще придобие 100% от капитала на „РеСолюшънс“ шпк, който е в размер на 100 000 албански лека. За албанската фирма работят 25 служители.  Те са заработили за полугодието приходи от 33 022 000 лека (около 560 000 лева).

Съветът на директорите на „Сирма Груп Холдинг“ и „Сайънт“ отчитат потенциалната синергия с експертите от дружествата от холдинга и по-специално с тези от „Сайънт“ и „Сирма Ша“ в Албания.

"Повече от 12 месеца заедно с "Ресолюшънс" предоставяме на нашите клиенти успешни и доказани решения за техния бизнес. Заедно сме по-силни и способни да добавим още повече стойност в предложенията ни към клиентите и партньорите", допълни Ангел Митев, изпълнителен директор на Sciant. 

Българската Sciant е създадена през 2016 г и се занимава с разработване на ИТ решения за бизнеса – както за големи предприятия, така и за бързо развиващи се стартиращи компании по целия свят. Компанията присъства в класацията на "Файненшъл Таймс" (Financial Times) за 1000 най-бързо развиващи се компании в две поредни години – 2021 и 2022-а.

През тази година платформата за оценка и отзиви Clutch обяви Sciant за лидер в предоставянето на B2B услуги в България. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *