ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Германска компания иска да инвестира 1 млрд. евро в България

Министерство на икономиката

Германската компания "Профайн Енерджи ГмбХ“ има интерес да инвестира в енергетиката ни над 1 млрд. евро. По-конкретно намеренията й са насочени към Северозападна България.

Взимането на окончателното решение е в много напреднала фаза, стана ясно по време на среща между министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов и ръководството на "Профайн Енерджи ГмбХ", която е съвместна компания на регистрираните в Германия Profine Group и Wirth Group. Те имат инвестиционни интереси в областта на производството на електроенергия от възобновяеми енергийни източници.

Сериозността на намеренията за инвестицията бе потвърдена лично от изпълнителния директор на Profine Group – д-р Петър Мрьослик и Маркус Вирт, председател на борда на Wirth Gruppe.

Това би била най-голямата еднократна инвестиция, правена някога в историята на българската икономика, съобщиха от Министерството на икономиката. Германските представители обявиха, че тяхната цел е разработване на проект и последваща реализация на фотоволтаични централи в България.

Понастоящем е в ход учредяването на дъщерно дружество на германската компания, което да бъде регистрирано по българското законодателство.

"Можете да разчитате на пълната подкрепа на българската държава за ускоряване на административните процедури при реализирането на инвестиционните си намерения", подчерта министър Стоянов. Той представи възможните насърчителни мерки, от които инвеститорът може да се възползва. Подготвя се Меморандум с който "Профайн Енерджи" писмено да заяви интереса си към инвестицията.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *