ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Илон Мъск съобщи, че е спрял сделката за Twitter

мъск

Предприемачът Илон Мъск, който се подготвяше да купи Twitter, съобщи в петък, че спира осъществяването на сделката поради очакването на потвърждение за фалшиви акаунти в едноименната социална мрежа. По предварителни данни става въпрос „за не по-малко от 5% от потребителите".

След съобщението за спиране на сделката за покупка на компанията, цената на нейните акции падна в петък с 15.57% до 38.06 долара за една ценна книга, показват данните от борсата NASDAQ.

По-късно предприемачът допълни, че все още не се е отказал от намерението си да извърши покупката.

На фона на тези новини от Мъск акциите на Twitter успяха да възстановят част от загубата на стойност, като спадът стана с 11.89%, а цената се вдигна до 39.78 долара за акция.

На 25 април мениджърите на Twitter съобщиха, че Мъск ще купи компанията за 44 млрд. долара. Според данните по сделката от Комисията по ценните книжа и борси на САЩ, ако милиардерът реши да разтрогне споразумението, то той ще трябва да изплати компенсация от 1 млрд. долара. Разбира се, съществува и другата възможност. Ако  инициатор на спирането на сделката е Twitter, то компенсация ще получи Мъск. Датата, до която трябва да бъде завършена сделката, е 24 октомври тази година.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *