ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

КФН забрани плащане на 6-месечен дивидент от “Сирма Групг”

КФН Комисия зя финансов надзор сграда

Една от най-големите софтуерни групи в България, пионер в областта на технологиите с изкуствен интелект – "Сирма Груп Холдинг" АД – София, ще може да разпределя 6-месечен дивидент за своите акционери. Това стана възможно след като акционерите на дружеството преха предложението на мениджърите му за промени в устава на фирмата. С тях се създаде нов член 53а със следното съдържание: "Чл.53а Дружеството има право да изплаща междинен дивидент на база 6-месечен финансов отчет при спазване изискванията на чл. 115в от ЗППЦК и чл.247а от ТЗ. Правото за разпределяне на дивидент на база 6-месечен финансов отчет се погасява при заличаването на дружеството от регистъра на публичните дружества по чл. 30 от Закона за Комисията за финансов надзор". 
Акционерите приеха и изготвения 6-месечен финансов отчет на компанията за първото полугодие на 2022 г. и доклада за дейността към него.
Печалбата на "Сирма Груп" за периода между януари и юни е в размер на 998 372.20 лева.

Поради наложена забрана от Комисията за финансов надзор общото събрание не гласува другите две точки от дневния ред. Става въпрос за взимане на решение за изплащане на 6-месечен дивидент и за предоставяне на членове на съвета на директорите на допълнително възнаграждение.

Предложението на мениджърите бе за разпределяне на 6-месечен дивидент в размер на 889 135.08 лева общо или по 0.015 лева на акция.

По другата точка се предлагаше гласуване на целево допълнително възнаграждение във връзка с приключването на продажбата на акции от капитала на „Сирма Ей Ай“ АД, собственост на „Сирма Груп Холдинг“, на New Frontier Technology Invest SARL (Societe a responsabilite limitee, Luxembourg) в общ размер от 65 000 евро.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *