ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

ОПЕК+ запази курса, договорен през октомври

ОПЕК +

Министрите от големите страни износителки на петрол се споразумяха да запазят текущите нива на добив, договорен през октомври. Става дума за целта до края на 2023 г. производството да се намали с два милиона барела на ден.

Представителите на 13-те членки на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК), водени от Рияд, и техните 10 съюзници, водени от Москва, решиха да се придържат към курса, договорен през октомври, съобщава Bloomberg.

Това бе записано и в заключителното комюнике по повод срещата във Виена, публикувано на сайта на ОПЕК.

Решението бе до голяма степен очаквано и бе обявено след бързо заседание, проведено чрез видеоконферентна връзка. Според анализатори сигурността, към която са избрали да се придържат страните от ОПЕК плюс, се дължи на неяснотата как ще се отразят предстоящите нови санкции върху производството на руски суров петрол.

Следващата среща на ОПЕК плюс е насрочена за 4 юни 2023 г., но групата е готова да се събере във всеки един момент, ако изникне необходимост от взимане на спешни мерки.

В документа е отбелязано, че членовете на ОПЕК + са готови да се срещнат по всяко време, за да предприемат нужните мерки за поддържане на баланса между търсенето и предлагането.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *