ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

“Софарма“ поглъща дъщерното дружество „Биофарм-инженеринг“

Пари

Съветът на директорите на “Софарма” АД е взел решение за откриване на процедура по вливане на дъщерното дружество "Биофарм-инжинеринг" АД при условията и по реда на глава XVI от Търговския закон и чл. 122 от Закона за публичното предлагане на ценни книжа. Към момента компанията майка притежава 97.15% от капитала на дружеството, съобщиха от фармацевтичния гигант.

„Биофарм-инженеринг“ е създадено през 1981 г., когато е реализиран проект на ФАО-ПРООН BUL 77/11и е създаден Институт за борба с шапа и особено опасните инфекции.

През 1998 г. институтът е приватизиран от създадената за целта „Биофарм-инженеринг“. През 2006г. акции от капитала на фирмата са придобити от „Софарма“.

Днес „Биофарм-инженеринг“ се развива в няколко направления:

  • Производство на инфузионни разтвори
  • Производство на инжекционни разтвори
  • Производство на ветеринарно-медицински лекарствени и имунологични препарати  
  • Лабораторен блок ВСЕ; ДЗЖ

През 2014 г. компанията приключва предвиденото в инвестиционната ни политика модернизиране на всички производствени мощности. А от следващата година. започва следващия етап в нашето развитие а именно осъвременяването и разширяването на нашето продуктово портфолио.

Големият потенциал на производствената база и модерните технологии, позволяват „Бифарм-инженеринг“ да приема поръчки от български и международни фирми за производство на техни продукти в полипропиленови бутилки, сакове и ампули.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *