ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Светослав Бенчев: “Лукойл” трябва да оперира с руски петрол

Светослав Бенчев БПГА1

Преместването на икономическите активи на "Лукойл" в България няма да се отрази сериозно на цените на пазара. Това заяви в студиото за БНТ Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация. Според него рафинерията трябва да работи с руски петрол, за да може да реализира печалба, която в последствие да влезе в държавната хазна.

Това бе и едно от условията, които поставиха вчера от компанията, когато стана ясно, че "Лукойл" ще прехвърли цялото си производство и всички приходи и данъци в България.

"Рафинерията "Лукойл" трябва да оперира с руски петрол и да може да изнася тези продукти. На първо място, защото ако не обработва този руски петрол, няма да има тази разлика между "Брент" и "Уралс". Така печалбата ще бъде никаква, а колкото е по-голяма разликата, толкова по-голяма ще е и печалбата, толкова повече ще е и данъкът, който рафинерията ще плати в България. И е нормално да се продължи да се работи с руски петрол", поясни Бенчев.

По отношение на това защо трябва рафинерията да изнася, той поясни, че продукцията й е доста голяма. Около 40% от нея се реализира на българския пазар. И тя не може да произвежда по-малко, защото няма да бъде рентабилна и няма да плаща големи данъци.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *