ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

„Телематик ИБ“ ще регистрира акциите си във Франкфурт

Франкфурт

Съвета на директорите на компанията за хазартни игри онлайн, която оперира под търговската марка Palms Bet – „Телематик Интерактив България“ АД, е взел решение да се предприемат необходимите действия за бъдеща регистрация на акциите на дружеството за търговия на Франкфуртската фондова борса (Frankfurt Stock Exchange).

„Това решение бе взето в съответствие с визията за развитие на дружеството в средносрочен план, с потенциал за значителен растеж и експанзия на международния пазар, както и за обезпечаване на по-добра ликвидност и привлекателност на акциите на компанията“, посочват от оператора на хазарнти игри.

Търговията с акции на „Телематик Интерактив България“ започна на „Българска фондова борса“ започна през март тази година след успешно първично публично предлагане (IPO) Размерът на емисията на дружеството  е 4 320 006 лв., разпределен в същия брой акции, като всяка е с номинална стойност 1 лев. Книжата на компанията се търгуват на Основен пазар на БФБ, Сегмент Standard.

При последното ребалансиране на индексите на БФБ през септември  „Телематик“ влезе в широкия индекс на най-ликвидните дружества BGBX40.

За деветте месеца фирмата отчита над 34% годишен ръст на продажбите. Нетната печалба също расте – до 17.4 млн. лева при 14.3 млн. лева година по-рано.

Това беше и първото първично публично предлагане на БФБ за 2022 година, а с него собственикът на лиценза на платформата за казино и спортни залози PalmsBet стана публично дружество.

 

Франкфуртската фондова борса

(Frankfurter Wertpapierbörse, FWB) е най-голямата германска компания, която е и сред най-големите фондови борси в света. Оператор на борсовия оператор е акционерното дружество Deutche Borse AG. Централният офис се намира във Франкфурт на Майн.

Началото на борсата е поставено през 1585 г. с приемането на единен обменен курс във Франкфурт на Майн, който по онова време вече е голям европейски търговски център. Заема лидерска позиция в Германия през 1949 година. Предадена е под контрола на Deutche Borse Group през 1993 година.

Основният индекс е DAX (Deutscher Aktienindex), който отразява цените на акциите от 30 най-големи германски компании, и представлява барометър за състоянието на немската икономика.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *