ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Twitter започна масивни съкращения на служители

илон мъск туитър

Twitter започна да съкращава служители в различните си отдели, включително модератори. Това съобщи в неделя интернет порталът Axios, позовавайки се на източници.
Според тях, не всички служители, попаднали под намалението, са получили предизвестие за уволнение. В някои случаи те откриха, че достъпът им до корпоративните системи на Twitter е отменен, подобно на съкращенията на почти половината от персонала в началото на ноември.

В същото време компанията вече е предложила повторно наемане на някои съкратени работници, тъй като много от тях са били необходими за текущи проекти, отбелязва Axios.

На 27 октомври предприемачът Илон Мъск сключи сделката за 44 милиарда долара за придобиване на Twitter, която притежава едноименната социална мрежа. Според документи, публикувани на 31 октомври в базата данни на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ, милиардерът ще разпусне борда на директорите. Веднага след закупуването на компанията Мъск уволни някои членове на ръководството, а след известно време намали персонала почти наполовина.

На 11 ноември Илон Мъск обяви, че към петък броят на активните потребители на социалната мрежа Twitter е достигнал рекордно ниво.

„Днес беше достигнат рекорден брой активни потребители“, написа предприемачът на страницата си в Twitter.

По-рано Мъск отбеляза, че броят на потребителите на социалната мрежа продължава да расте.

В понеделник The Verge, цитирайки вътрешен документ в Twitter, съобщи, че ежедневният ръст на потребителите, които плащат за услуги на Twitter е достигнал рекорд през първата седмица на влизането на Мъск в компанията. Според портала, ежедневният ръст на тези потребители на Twitter се е увеличил с 20 процента.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *