ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

В Белия дом се страхуват, че Тръмп ще се върне в Twitter

туитър

Служители в администрацията на президента на Съединените щати Джо Байдън изразяват опасения, че на фона на покупката от Илон Мъск на социалната мрежа Twitter, бившият президент на САЩ Доналд Тръмп може да се върне в Twitter, съобщава телевизионният канал CNBC.

Източници от Белия дом са съобщили, че се очаква "скок на дезинформацията" в тази социална мрежа. Това пък може да доведе до отслабване на позициите на Демократическата партия, на която предстои ожесточена борба с Републиканската партия през ноември 2022 година на изборите за Конгрес в Съединените щати. От друга страна, връщането на Тръмп в Twitter може да повлияе и на президентските избори в САЩ. Настоящият президент Джо Байдън встъпи в длъжност на 20 януари 2021 година и има четиригодишен мандат.

Опасенията на сътрудниците в администрацията на Байдън, според източници на телевизионния канал CNBC, се подкрепят също така и от бившия президент на Съединените щати Барак Обама /между 20 януари 2009 – 20 януари 2017 г./.

По-рано от Белия дом коментираха и покупката от Илон Мъск на социалната мрежа Twitter. Президентът на  САЩ Джо Байдън отдавна е обезпокоен от влиянието на големите интернет платформи върху живота на американците. Това е  заявила на брифинг прессекретарят на Белия дом  Джен Саки. Тя добавя, че в Белия дом има опасения за възможно разпространение в социалните мрежи на дезинформации и поради това смятат за много важно да има възможност те да бъдат привлечени под отговорност  за подобни нарушения. "Президентът отдавна твърди, че технологичните платформи трябва да носят отговорност за вредите, които те причиняват. Той беше и остава привърженик на фундаментални реформи, насочени към постигането на тази цел",  заключава Саки.

По-рано стана известно, че милиардерът Илон Мъск е постигнал договореност с борда на директорите на Twitter за покупката на тази компания за 44 млрд. долара. Така той ще стане собственик на една от най-влиятелните социални мрежи в света за цена от 54.20 долара за акция. "Туитър" ще стане частна компания, която няма да се търгува на фондовата борса, предаде Франс прес. В изявление Мъск пое ангажимент да направи мрежата по-добра, като заложи на максимата, че свободното изразяване e ключово за демокрацията. Той е ревностен застъпник на по-големи гаранции в "Туитър" за свободно изразяване.

Припомняме, че преди малко повече от година "Туитър" блокира профила на тогавашния американски президент Доналд Тръмп от опасения за подклаждане на насилие след нападението срещу Капитолия.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *