ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Всичко в България се случва трудно…*

Теодор Ушев

Теодор Ушев

Още от началото на "Прехода към демокрация" през 89-а, всяка стъпка беше извоювана, изстрадана, измитингувана.

Винаги съществуваше една критична маса от управляващи дементори, опозиция на здравия разум, които правеха всичко възможно, щото България да не бъде свободна, просперираща държава.

България е бедна, но не защото имаше демокрация и пазарна икономика. Не заради Европа и НАТО. А защото винаги в критични моменти като сегашния, от мазетата на комунизма изскачаха едни ретроградни Zомбита и съсипваха още в зародиш всякакъв порив за нормалност и благополучие.

Зад тези Zомбита винаги прозираше дългата ръка на Русия. Не за друго, а защото България създаде най-уродливата версия на социализма след Руската.

България създаде най-грозната версия и на капитализма – след версията на Русия, разбира се. Всъщност, цялата конструкция на обществото беше "copy – paste" на руската пазарна клептокрация.

И корупцията беше наложена по руски модел.

И престъпността, и изземването на икономическата инициатива от "богопомазани" и овластени от Московската орда "индустриалци" и олигарси.

Бедни, неграмотни и прости хора, бяха "назначени" за икономически елит на нацията. И затова бизнесът им стана като – неграмотен, крадлив, арогантен.

За парите, които Европа изля през тези 20 години, България трябваше да бъде опасана от първокласни пътища, тунели и магистрали. А градовете да светят.

Всъщност, за 30 г. руското влияние правеше това, което правеше и по време на "соц"-а – научи още няколко поколения да лъжат и да крадат.

Тези, зад подкрепящите Азиатските орди, са известни. Едни и същи муцуни, които гледате денонощно и до втръсване по телевизорите си.

Проповедници на мизерията. Пастори на нищетата.

 

___________

* Текстът е публикуван във  Фейсбук профила на автора. Заглавието е на редакцията, позволили сме си незначителна редакторска намеса.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *