ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Байдън е доволен от ситуацията на изборите за Конгрес

джо байдън си дзинпин цзинпин

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че е доволен от начина, по който се развива ситуацията на междинните избори в страната, и очаква втория тур в щата Джорджия. Демократическата партия запази контрола благодарение на успеха на кандидатката на демократите от щата Невада Катрин Кортес Масто.
"Отново получихме мнозинството в Сената. Точно сега сме фокусирани върху Джорджия", каза той, говорейки пред репортери в Камбоджа. „Доволни сме от начина, по който вървят нещата.“ Според американския лидер запазването на контрола на демократите над горната камара на Конгреса е „отражение на квалификацията на кандидатите“.

Междинните избори в САЩ се проведоха на 8 ноември. Преброяването на гласовете все още продължава.
Разговори със Си Дзинпин
Байдън смята, че изборните резултати са засилили позицията му в предстоящите разговори с китайския президент Си Дзинпин.

В същото време американският лидер подчерта, че вече има взаимно разбирателство с китайския лидер. „Знам, че влизам в преговори с по-силна позиция, но нямам нужда от нея. Познавам Си Дзинпин, прекарал съм повече време с него, отколкото с много други световни лидери, той ме познава. Има много малко недоразумения между нас", отбеляза Байдън.
Както беше обявено по-рано в Белия дом, Байдън и Си Дзинпин ще се срещнат на 14 ноември в Бали в кулоарите на срещата на върха на Групата на двадесетте (Г-20). Помощникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан, говорейки в петък на брифинг на борда на самолета на Байдън на път от Египет за Камбоджа, обяви, че срещата ще има за цел да изясни позициите на страните.
На 22 октомври Централният комитет на Комунистическата партия на Китай преизбра Си Дзинпин на поста генерален секретар за трети петгодишен мандат. Гласуването се проведе на първия пленум на 20-ия Централен комитет на Комунистическата партия на Китай.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *