ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Цената на коледната вечеря във Великобритания се е увеличила с 22% за година

Пари

Коледната вечеря в Обединеното кралство ще струва с 22.5 процента повече през 2022 г. в сравнение с миналата година. Това сочат изчисленията на аналитичната компания Mintec.

Експертите ѝ оцениха съставките на основните коледни лакомства – йоркширски пудинг (брашно, мляко и яйца), коледен пудинг (бадеми, стафиди, захар) и пуешко или свинско месо, поднесени с гарнитура от картофи, моркови и пащърнак.

Увеличението на цената на тези продукти се обяснява с прекъсването на веригите за доставки поради ситуацията в Украйна, пандемията от коронавирус и последиците от излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз (ЕС).

През юли Bloomberg съобщи, че цената на английската закуска във Великобритания е нараснала с 18 на сто през годината на фона на нарастващата инфлация и по-високите цени на енергията.

През втората половина на ноември от пресцентъра на Службата за национална статистика на Обединеното кралство съобщиха, че годишната инфлация в страната през октомври тази година се е ускорила до 41-годишен рекорд и е в размер на 11.1 на сто от 10.1 на сто месец по-рано.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *