ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Ердоган се надява на помирение със Сирия, както с Египет

Реджеп Тайип Ердоган (АА)

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция и Сирия могат да започнат процес на помирение по модела, следван в отношенията с Египет, предаде турската частна телевизия НТВ.

Ердоган отбеляза, че турско-египетският процес е започнал след срещата му с президента на Египет Абдел Фатах ас Сиси покрай Световното първенство по футбол в Катар и изрази желание той да бъде продължен на министерско равнище.

В по-нататъшния процес, така както нещата се наместиха с Египет, по същия начин въпросът може да бъде уреден и със Сирия. В политиката няма (място за) сърдене, каза Ердоган на среща с младежи по време на партийно събитие в град Коня.

Турският лидер посочи, че срещата му с Ас Сиси в Катар е продължила между половин час и 45 минути и двамата са обсъдили  двустранните отношения.

"Сега нашите министри на по-ниско ниво трябва да започнат посещения, а след това да разширим и да развием своите срещи, като се съсредоточим върху това да премахнем тази неприязън и обида между вас (Египет) и Турция", е казал по собствените му думи Ердоган на Ас Сиси. "Казахме, че не бива да има такъв проблем между Турция и Египет в Средиземно море", посочи още той.

"Сега процесът (с Кайро) е започнал, процес, който ще продължи с нашите министри. Тогава ще се обединим в Средиземноморието, защото връзките между народите на Египет и Турция са много различни, не бива да губим тази сила в полза на други. Гърция не може да достигне това положение. Затова вярвам, че ще има добро развитие", подчерта президентът на Турция.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *