ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Грузия не изключва преразглеждане на безвизовия режим с Русия

визи

Президентът на Грузия Саломе Зурабишвили заяви, че не изключва преразглеждане на безвизовия режим с Руската федерация на фона на наплива на руснаци в републиката.

Окончателното решение за това трябва да бъде взето от правителството на Грузия. „Възможно е да се наложи да преразгледаме безвизовия режим с Руската федерация, който в днешните условия е доста либерален. Всичко това трябва да се реши от правителството заедно с обществото", е казала Зурабишвили в понеделник на съвместна пресконференция с президента на Молдова Мая Санду в Кишинев.

Според държавния глава на Грузия, пристигането на руснаци в републиката напоследък е предизвикателство, но не и заплаха. Тя казва още, че често идват и хора от Грузия, които по някое време са загубили грузинското гражданство или са с двойно гражданство. През септември лидерът на управляващата партия "Грузинска мечта – Демократична Грузия" Ираклий Кобахидзе заяви, че няма нужда от преразглеждане на безвизовия режим с Руската федерация. Според грузинското законодателство руските граждани могат да посещават Грузия без визи и да остават в републиката до една година. Гражданите на Грузия могат да посещават Русия, ако получат виза.

Според Националната администрация по туризъм към Министерството на икономиката на Грузия руските граждани са направили повече от 780 хиляди туристически пътувания до републиката от януари до септември тази година, което е 5.5 пъти повече от същия период на миналата година. Русия е на първо място сред страните, откъдето идват най-много туристи в Грузия.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *