ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Жител на Охрид е счупил табелата на културен клуб “Цар Борис III”

културен клуб сдружение цар борис трети III охрид

От полицията в Охрид съобщават, че на 12 октомври 2022 г. в Окръжната дирекция на МВР Охрид е проведен разговор с 47-годишния Г. И. от Охрид и е установено, че той е извършител на престъплението "повреждане", извършено на рекламно пано с надпис "Цар Борис Трети", поставено над помещението на сдружението за утвърждаване на културните ценности на македонските българи.

Престъплението е по чл.243 от Наказателния кодекс на Република Северна Македония и "съгласувано с прокурора, Секторът за вътрешни работи Охрид ще изпрати съобщение до сдружението за по-нататъшни действия", съобщават от МВР.

Съгласно ал.1 на чл.234 "който повреди, унищожи или направи негодна чужда вещ, се наказва с глоба или лишаване от свобода до три години", но преследването на това престъпление се извършва по реда на частно дело, уточняват от изданието "Свободен печат", добавяйки, че "вчера охридчанинът е счупил със селскостопански инструмент табелата с надпис "Цар Борис Трети", след което сам е подал сигнал в РПУ-Охрид, че е извършил деянието по собствена инициатива, но не е посочил причините".

В обедните часове вчера, само няколко дни след официалното откриване на клуба "Цар Борис Трети" в Охрид, бе счупена табелата с името на сдружението. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *