ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Книга с пророчествата на Нострадамус за смъртта на кралицата стана бестселър

Кралица Елизабет II

Продажбите на книгата с предсказания на Нострадамус рязко са нараснали във Великобритания на фона на намереното в нея пророчество за смъртта на кралица Елизабет II. За това пише вестник  The Sunday Times.

По негови данни, за седем дни – до 17 септември, книгата "Нострадамус: Пълни пророчества за бъдещето", издадена през 2006 година от английския писател Марио Ридинг, е купена от 8000 човека. За сравнение: през седмицата до смъртта на Елизабет II, която напусна този свят на 8 септември, са продадени само пет копия от книгата.

Както пише The Sunday Times, книгата оглави списъка на бестселърите, който съставя вестникът. По данни на изданието, това може да се обясни с придобилите популярност извадки от нея, които заляха социалните мрежи. В една от направените от Ридинг интерпретации на предсказанията на ясновидеца, живял през XVI век в Южна Франция, се казва: "Кралица Елизабет II ще умре примерно през 2022 година на възраст около 96 години". В книгата се говори и за това, че синът на монарха – Чарлз, ще стане крал, но по-късно ще се откаже от престола в полза на своя син.

Елизабет II почина в замъка Балморал в Шотландия на 8 септември на 96 години. После нейното тяло беше превозено до Лондон. Тя управлява най-дълго от всички монарси в британската история – 70 години и седем месеца. Тя бе наследена от нейния най-голям син – 73-годишният Чарлз, който прие името Чарлз III. Кралица Елизабет II беше погребана на 19 септември в мемориалния параклис на Джордж VI в Уиндзорския замък край Лондон.

Самият Ридинг не стана свидетел на неочакваната популярност на своята книга. Той почина през 2017 година след дълга борба с рака на 64 години. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *