ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

На Бали липсват бронирани лимузини за участниците в срещата на Г-20

бронираният Cadillac One на президента на САЩ Джо Байдън

Държавните глави, които ще пристигнат на срещата на върха на Г-20 в Индонезия, бяха посъветвани да докарат своите бронирани превозни средства в Бали поради ограничения брой такива превозни средства в Индонезия. Това съобщава Tempo.co. Според него Индонезия, като страна домакин, е трябвало да подготви бронирани машини за участниците в срещата, но броят на тези машини е ограничен.

„Има и такива, които искат бронирани автомобили. Препоръчваме им да превозят колите, които ползват в страната си. Ние също предоставяме, но са в много ограничен брой. Така че ще ги дадем на тези, които са поискали първи. Има много такива искания“, цитира изданието Сети Утама, говорител на кабинета на индонезийския президент.

По-специално, според изданието, бронираният Cadillac One на президента на САЩ Джо Байдън ще бъде докаран в Индонезия.

Групата на двайсетте, съкратено Г-20 (Group of Twenty Finance Ministers and Central Bank Governors), е група от 19 страни с най-големи икономики в света плюс Европейския съюз, представян от държавата председател на Съвета на ЕС (освен в случаите, когато страната председател е член на голямата осморка и по такъв начин вече е представена в G20).

Това са Австралия, Аржентина, Бразилия, Великобритания, Германия, Индия, Индонезия, Италия, Канада, Китай, Мексико, Русия, Саудитска Арабия, САЩ, Турция, Франция, Южна Корея, ЮАР, Япония и Европейския съюз. Освен това, обикновено на срещите на G20 присъстват представители на МВФ и на Световната банка.

Г-20 е международен форум, обединяващ 20-те най-големи и най-бързо развиващи се икономики. На членовете на групата се падат над 80 на сто от световния БВП, 75 на сто от световната търговия и 60 на сто от населението на планетата.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *