ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Над 2/3 от американците не искат Байдън да се кандидатира пак

джо байдън

Над две трети от американците, гласували за Камарата на представителите на Конгреса, не искат президентът Джо Байдън да се кандидатира за преизбиране през 2024 г., показват първоначални резултати от национален екзитпол, съобщава Си Ен Ен.

Според допитването, проведено от социологическия център "Едисън рисърч" за Си Ен Ен и други медии, повече от 70 процента от независимите избиратели и около 90 процента от гласоподавателите на републиканците казват, че не искат Байдън да участва в кампанията за президентските избори в САЩ след две години. По-малко от 60 процента от избирателите на демократите искат той да се кандидатира за втори мандат.

Малко под 60 на сто от независимите избиратели имат отрицателно отношение към Байдън, а приблизително толкова не одобряват работата му като президент. Сред избирателите на демократите само 10 процента имат отрицателно отношение към него, а малко повече не одобряват представянето му като президент. От гласоподавателите на републиканците над 90 на сто имат отрицателно отношение към Байдън и не го одобряват като президент.

Според проучването две трети от независимите избиратели и над 90 процента от гласоподавателите на демократите имат отрицателно отношение към бившия президент Доналд Тръмп. От избирателите на републиканците над три четвърти имат положително отношение към него.

Независимите избиратели са около една четвърт от електората, гласоподавателите на демократите – близо една трета, а на републиканците – малко над една трета, посочва Си Ен Ен.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *