ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Половината японски управляващи депутати са от Църквата на Мун

японски парламент депутати япония токио

Управляващата партия в Япония заяви, че вътрешно проучване е установило, че почти половината от нейните депутати са свързани с Църквата на обединението (Църквата на Мун), което е повод за разрастването на противоречията, възникнал след убийството на бившия премиер Шиндзо Абе, съобщи Асошиейтед прес.

Абе беше застрелян по време на предизборна реч в западния град Нара през юли. Заподозреният Тецуя Ямагами съобщи на полицията, че е убил Абе заради очевидната му връзка с Църквата на обединението. В писмо и публикации в социалните медии, приписвани на него, се казва, че големите дарения на майка му за църквата са довели до банкрут на семейството му и са съсипали живота му.

Това доведе до разкрития за широко разпространени връзки между управляващата Либерално-демократическа партия (ЛДП) и базираната в Южна Корея църква, която според експерти призовава японските последователи да правят големи дарения, за да компенсират греховете на предците си, включително колонизацията на Корейския полуостров от Япония в миналото.

Генералният секретар на ЛДП Тошимицу Мотеги заяви, че в проучването 179 от 379-те парламентаристи на партията са съобщили за връзки с църквата и свързаните с нея организации. Връзките варират от участие в църковни събития до приемане на дарения и получаване на подкрепа за изборите. Мотеги обаче отрече да има връзки между консервативната управляваща партия като организация и църквата.

Църквата на Мун е обвинявана в неподходящи тактики за набиране на членове и бизнес тактики и в оказване на натиск върху последователите да правят големи дарения, което църквата отрича.

Опозиционните депутати разкритикуваха проучването, че е изключило Абе, тъй като той е починал. 

Църквата на обединението е основана в Южна Корея през 1954 г. и идва в Япония десетилетие по-късно. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *