ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Полша пак заговори за репарации от Германия за Втората световна

германия полша знамена

Висш полски служител иска да посети Берлин в началото на декември, за да обсъди полските искания за изплащане на репарации от Германия заради Втората световна война, предаде ДПА.

Аркадиуш Муларжик, държавен секретар в полското министерство на външните работи, иска да представи доклада на полската парламентарна комисия за щетите от Втората световна война пред представители на германското правителство и парламент, заяви самият той днес във Варшава.

Полша изпрати дипломатическа нота до Берлин в началото на октомври, в която поиска еквивалента на повече от 1,3 трилиона евро като компенсации за щетите, понесени в резултат от Втората световна война и германската окупация.

Муларжик добави, че "непреклонното поведение на германското правителство, което се затваря за всички аргументи, отказва да води диалог и не е отговорило на дипломатическата нота", е принудило Варшава да информира за ситуацията всички страни членки на ЕС и НАТО чрез дипломатически писма.

Германското правителство отхвърля всички искания за репарации. То смята, че случаят е приключен заради споразумението "Две плюс четири" от 1990 г., в което се уреждат аспектите на външната политика на обединена Германия.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *