ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Правителството на Мелони спечели подкрепата и на Сената

Джорджа Мелони (ДПА)

Новото италианско правителство на водачката на крайната десница Джорджа Мелони спечели и втория, последен вот на доверие в парламента, предаде ДПА.

При гласуването тази вечер в Сената министър-председателката и коалиционното й правителство получиха необходимото абсолютно мнозинство. В подкрепа на кабинета гласуваха 115 сенатори, против – 79, а петима се въздържаха. Коалицията се нуждаеше от поне 104 гласа за пълно мнозинство, отбелязва Асошиейтед прес.

Ден по-рано в подкрепа на новия десен алианс на Мелони гласува Камарата на депутатите – 235 от присъстващите 389 членове на долната камара гласуваха за новото правителство.

Успехът за 45-годишната Мелони в парламента на практика беше сигурен, тъй като нейната коалиция има мнозинство и в двете камари.

Мелони декларира подкрепата си за Европа и за оставането на Италия в международните съюзи, но наред с това обяви предложения за промяна на някои правила, като например Пакта за растеж и стабилност на ЕС, който определя как държавите членки да се грижат за стабилността на публичните финанси.

Министър-председателката изложи също планове за предотвратяване на пристигането на мигранти от северноафриканските страни, предприемащи рисковано пътуване през Средиземно море.

В речта си пред Сената днес Мелони изтъкна, че Италия ще продължи да подкрепя Украйна в борбата ѝ срещу руската инвазия.

Единственият начин да се помогне за сключването на мирно споразумение между Русия и Украйна е да се помогне на Киев да се защитава във военно отношение, каза в Сената на италианския парламент новият италиански премиер Джорджа Мелони, цитирана от Ройтерс.

"Мирът може да бъде постигнат, като се подкрепя Украйна. Това е единствената възможност, с която разполагаме, двете страни да седнат да преговарят", заяви Мелони в Сената преди процедурата по гласуването на вот на доверие на новоназначеното ѝ дясно правителство.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *