ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

САЩ обмислят ежегодни ваксини срещу КОВИД-19

охайо сащ ваксиниране ваксинация

Съединените щати вероятно ще започнат да препоръчват поставянето на ежегодни ваксини срещу КОВИД-19, предаде Ройтерс, като се позова на здравните власти.

Съобщението беше направено, след като в страната беше одобрено поставянето на нови бустерни дози, предназначени за борба с разпространяващите се в момента варианти на коронавируса.

До края на седмицата 90 процента от американците ще живеят на 8 километра от места, където могат да получат осъвременени ваксини, каза министърът на здравеопазването и хуманитарните въпроси Хавиер Бесера.

Здравни служители заявиха, че хората могат да получат новите бустерни дози тази есен или зима, наред с редовните си ваксини срещу грип. По думите им това вероятно ще стане ежегоден ритуал.

“При значително мнозинство от американците ние се приближаваме към точка, при която една годишна доза срещу ковид би трябвало да осигури висока степен на защита от сериозно разболяване през цялата година”, каза пред репортери координаторът на Белия дом за борба с КОВИД-19 Ашиш Джа.

Главният американски експерт по заразни болести Антъни Фаучи заяви, че ако не се появи значително по-различен вариант на вируса, годишните ваксини би трябвало да предлагат достатъчна защита за повечето хора. Според него обаче някои уязвими групи хора може да имат нужда от по-чести ваксинации.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *