ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

“Тайм” избра Володимир Зеленски за “Личност на годината”

Списание "Тайм" избра украинския президент Володимир Зеленски за "Личност на годината" за 2022 г., като посочи, че той е вдъхновил украинците и е спечелил световно признание за куража, проявен при съпротивата срещу унищожителната руска инвазия, предаде Ройтерс. Заедно със Зеленски "Личност на годината" е и духът на УКрайна.

С отказа си да напусне украинската столица, след като войната избуха и руските бомби заваляха като дъжд, бившият комик сплоти сънародниците си чрез видеообръщения от Киев и започна да пътува из цялата разкъсвана от сражения страна, пише американското списание. 

Вчера Зеленски посети украински военни, разположени в близост до фронта в Източна Украйна. 

"Успехът на Зеленски като лидер във военно време се основава на факта, че неговата смелост е заразна. През първите дни на инвазията тя се разпространи сред украинското политическо ръководство, след като всички разбраха, че президентът е наблизо", пише още "Тайм".

"Тазгодишният избор беше най-лесният в нашата памет. Битката за Украйна изпълва някои с надежда, други със страх, но така или иначе, Владимир Зеленски разтърси света по начин, по който никой не го е правил от десетилетия", пишат от екипа на списанието.

Миналата година списанието избра за "Личност на годината" Илон Мъск. През 2021 г. неговата компания за електромобили се превърна в най-скъпия производител на коли в света.

"Тайм" дава началото на традицията по избиране на "Личност на годината" през 1927 г. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *