ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Военната помощ от САЩ за Киев от началото на войната е 16.8 млрд. щ.д.

Министрски съвет Лойд Остин мин. на отбраната на САЩ

Общият размер на американската военна помощ за Киев след нападението на Русия достигна 16,8 милиарда долара, заяви министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин на срещата на групата, създадена от западните страни за координиране на военната помощ за Киев.

„Имам удоволствието да съобщя, че под ръководството на президента Джо Байдън помощта на САЩ за сигурността на Украйна вече достигна 16,8 милиарда долара. Много съм благодарен на нашите уважавани съюзници и партньори, които продължават да предоставят своите помощни пакети“, подчертава той.

Остин също така твърди, че последните руски ракетни удари по цели в Украйна допълнително са засилили желанието на западните страни да предоставят допълнителна помощ на Киев. „Нашата решителност и силата на нашата позиция само се засилиха“, обяви шефът на Пентагона. "Тази контактна група остава единна и решителна. Ще продължим да укрепваме отбранителните способности на Украйна във връзка с днешните спешни нужди, както и в дългосрочен план", добавя Остин.

Инвестиции във военно-промишленото производство

Вашингтон увеличи инвестициите във военно-промишленото производство, за да продължи да оказва помощ на Украйна, отбелязва Остин. „Ние увеличихме инвестициите във военно-промишлената база, за да отговорим на отбранителните нужди на Киев, както и на нашите собствени“, казва той. Остин добавя, че САЩ и техните съюзници в ЕС и НАТО са решени да окажат още повече помощ на Украйна след ударите на нейна територия.

„Ние ще произведем и доставим тази високоефективна военна помощ през следващите месеци и години в определени случаи“, коментира ръководителят на министерството на отбраната. Преди две седмици Съединените щати обявиха отпускането на друг пакет от военна помощ от 1.1 милиарда долара на Украйна, която включва „18 допълнителни ракетни системи за многократно изстрелване HIMARS, стотици превозни средства, десетки радари, системи за борба с UAV и други“.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *